~ Història ~

15 Nov 2003

Creació de l'entitat

Un grup de joves es reuneix al Bar Atzucac i decideix crear la colla amb el nom de “Colla del Basilisc”. Es constitueix durant la Setmana Santa de 2004. El vestuari és negre amb capa. No segueix el model tradicional d'un ball de diables.

18 Jun 2009

Incorporació dels diablons

Es crea la secció infantil. El vestuari és dissenyat per les germanes Dolors i Roser Pruna, format per una casaca vermella i pantalons negres. La comparsa no segueix el model tradicional.

13 May 2011

El canvi a un ball de diables

Es re-dissenya la comparsa en un model tradicional. L'artista Amadeu Ferré elaborar el nou vestuari. El nou “ball de diables” es presenta a la ciutat el 22 de juliol de 2012 en un nou acte de Festa Major anomenat L'Encesa.

24 Jan 2014

El Basilisc

El Basilisc es presenta pel Xè aniversari. S'organitza una Mostra de Bestiari Festiu i Tradicional de Catalunya, amb 10 figures de seguici convidades a una exposició i una cercavila.

19 Jul 2014

L'Encesa

En motiu del Xè aniversari, es canvia l'acte de L'Encesa, i s'organitza com una mostra de cultura popular, amb una exposició i una cercavila en la que hi participen la majoria de balls de diables centenaris de Catalunya.

Please reload